Roadtripping California – Reiselykke

Det er mange måter å se California på: noen kjører langs hele the Pasific Coast, fra San Diego i sør til Redwoods-området i nord. Andre kjører litt rundt omkring, velger seg ut klassikerne, og atter andre konsentrerer seg mer om ørkenområdene. Vi gjorde en kombinasjon av alt dette. Vi kjørte Highway 1, vi besøkte noen av storbyene, vi dro på vintur, og vi dro ut i ørkenen. Om dette var den smarteste måten å gjøre det på, er slett ikke sikkert. Men vi var godt fornøyd med vår tur; den var variert, spennende, og inneholdt litt av hvert. Vi hadde ikke bestilt overnatting underveis i forkant, vi visste kun hvor vi skulle bo i starten og slutten av reisen. Slik ble vår reiserute til underveis og etterhvert som vi la bak oss mil etter mil.

Nå har vært tilbake i området etter denne guiden ble skrevet og publisert første gang og nye rutetips er lagt til. San Diego er fortatt ikke med i denne turen, til det er det for lenge siden vi besøkte området lenger sør.

Men det er selvsagt mulig å legge dette strekket til også: vi har selv kjørt ruten fra Los Angeles og hele veien langs kysten ned til Mexico for flere år tilbake.

San Fransisco sies å være bygget over mer enn 50 høyder eller hills. Vi kjenner de igjen fra filmen. Gater rette som i New York bølger seg i landskapet. Opp og ned. Bratte og langstrakte. Rundt hjørnene blåser vinden, i skyggen er det kjølig. Tåkeluren driver på sine varslinger der nede et sted i bukta. Lufta er frisk, påtakelig fri for eksos – som var vi på vestkysten av Norge. Til tross for at det var varslet hetebølge, merket vi ikke mye til den. Det er vel akkurat slik det skal være å besøke San Fransisco, byen som også går under navnet «Fog City «.

Allerede første etappe av turen besto av en avstikker fra Highway 1 – ikke så rent liten en, heller. Vi startet det hele med en stopp i skogen og spasertur blant vanvittig høye trær. Kun en halvtimes kjøretur fra San Fransisco ligger nasjonalparken Muir Woods med sine viden berømte Redwoods trær. Muir Woods er den mest besøkte redwoodsparken av de alle, og en spasertur der gir en følelses av å vandre gjennom evigheten …

Har du sett Falcon Crest? Ja, området i denne vin-dalen kan minne litt om det. Det var nemlig her et sted serien ble spilt inn. Vi fikk et opphold på to dager i vindistriktet Napa Valley, med kjøreturer gjennom bølgende landskap, hvor flotte mansions tiltrekker seg vinsmakere på tur, og der småbyene ligger som en kjede av drops – en med hver sin smak . Tips til hotell i Napa Valley

Wow! Nå begynner det å ligne noe. Det er nå vi virkelig få følelsen av hva roadtripping Highway 1 vil si. For så fort vi kommer oss til kysten, ser vi den ville, vakre naturen vi har hørt så mye om. Det er her, like før Carmel, vi passerer den private veistrekningen 17 Mile Drive, like etter Pacific Grove. Hvite strender, blått hav og dets skummende hvite bølger, lyng og ville, hardføre blomster. Sving etter sving langs 17 Mile Drive byr på panorama-utsikt, fotovennlige klipper og et rikt fugle- og dyreliv.

Den opprinnelige ruta førte oss videre til Laguna Beach. Senere har vi imidlertid vært i deler av området igjen, som i Palm Springs og Joshua Tree National Park. Dette ligger fint til i forhold til ruta, og har du tid, vil jeg anbefale i hvert fall et stopp om ikke annet så for å få med deg Joshua Tree National Park. Da bør dere også legge til en overnatting i området.

Palm Springs ligger rundt fire-fem timers kjøretur unna Las Vegas og 2,5 times biltur vest for Los Angeles. Dette området består av seks byer, 130 golfbaner og overdådige private boliger på lukkede, eksklusive klubb-områder. Hele området er frodig og grønt, selv om vi altså befinner oss i noe av det tørreste området av California. Film fra kjøreturen gjennom Joshua Tree National park:

Nå er det på tide med litt avslappende badeliv – om ikke annet så kanskje for et par dager? Ved den bohemske byen ved havet, Laguna Beach, møter vi igjen Highway 1, som penetrerer den lille byen og dessverre medfører mye trafikk i en ellers flott by. Men strendene er fine, perfekt for den som liker å surfe på bølger, samt har en hyggelig stemning med noen gode restauranter. Tips til hotell ved Laguna Beach