Filipijnen el nido, palawan – girlslove2travel amsterdam seed bank

Stel je voor: bossen vol wuivende palmbomen, een zee die zo blauw is dat het lijkt alsof er kleurstof in zit, gigantische rotsformaties die opdoemen uit de zee, de liefste en mooiste bevolking die amsterdam hotels je jezelf kunt voorstellen, heerlijk eten, bizar mooie zonsondergangen, ongerepte natuur en zo kan ik nog wel even doorgaan. Paradise does exist and it’s called: El Nido, Palawan.

Dan denk je echt wel te weten wat mooi is, maar my god moeder aarde… Je blijft me maar verrassen met amsterdam food je schoonheid en daarom hou ik zo ontzettend veel van je! Palawan was alsof ik middenin een gefotoshopte film belandt was. Echt, ik overdrijf niet. En ik weet zeker dat je na het lezen van deze blogpost zo snel mogelijk je koffers wilt pakken amsterdam on world map:)

In het noord westen van Palawan ligt het dorpje El Nido. Heerlijk chaotisch op z’n Aziatisch.

Hoogbouw is bij wet verboden, waardoor de authentieke sfeer goed bewaakt blijft. Op het strand liggen overal honden en tot mijn plezier zagen ze er goed verzorgt uit. Fijn om te zien dat de FIlipino’s dierenvrienden zijn. Voor de kust bij El Nido ligt de Bacuit muzy q amsterdam archipel. Een prachtige eilanden groep die als reusachtige rotsen uit de zee opdoemen. Het dorpje is bezaaid met restaurantjes die tegen de avond allemaal hun verse visvangst uitstallen. De fakkels op het strand worden aangestoken en uit de boxen klinkt muziek. Geen schreeuwerige dronken toeristen amsterdam airbnb. Op dit eiland is maar één woord van toepassing: TRANQUILO.

Vanaf Manila kan je vliegen naar Puerto Princessa. Vanaf daar moet je dan nog 6 uur met de bus naar El Nido. Veel sneller (wel duurder) is vliegen met private airline Iti. Alleen al voor de ervaring zou je het eigenlijk moeten doen. Je wordt ontvangen in een exclusieve lounge op de airport waar in het private restaurant voor iedere gast een tafel gereserveerd is. Helemaal leuk zijn de boardingpassen amsterdams vloerencentrum, die zijn van hout!

Er is keus genoeg. Van hele goedkope backpack hostels tot luxe resorts. Eén ding hebben ze allemaal gemeen, het is kleinschalig. Mijn vriend en ik gingen voor de ultieme rust op een paradijselijke spot amsterdam university net buiten het dorp; Cadlao resort aan Caalan beach. Daar aangekomen dachten we maar 1 ding: nooit meer naar huis! Vanaf het resort kijk je recht op het prachtige Cadlao eiland b1 amsterdam met haar schitterende rotsformaties. Iedere avond zit je er eerste rang voor de schilderachtige zonsondergangen.

Voor ongeveer 700 PHP (€11) huur je bij het Art Cafe een kayak voor de hele dag. Neem een tas (waterdicht) gevuld met eten en drinken mee en ga lekker picknicken op 1 van de vele onbewoonde eilandjes. Op open zee vang je best amsterdam attractions veel wind en kunnen de golven behoorlijk zijn. Dus een enigszins goeie conditie is wel aan te raden, want kayaking is hard werken.

Je kan een groepstrip doen, maar het is veel leuker om zelf een bootje te huren. Op het strand van El Nido kom je genoeg schippers tegen die je graag meenemen. Voor ongeveer 4000 PHP (€65) ben amsterdam uber je de hele dag onder de pannen. Inclusief lunch met vers gevangen vis en zongerijpt fruit. Onderweg maak je veel stops om te zwemmen en snorkelen. Must see spots zijn o.a. secret beach, big lagoon en small lagoon. Maar vraag de schipper vooral ook om naar de eilandjes te gaan amsterdam girls waar geen andere toeristen komen, want het ‘alleen op de wereld gevoel’ is priceless:)

Over het algemeen rijdt iedereen rustig op het eiland, dus je riskeert niet je leven door hier op een scooter te rijden. Nacpan beach ten noorden van El Nido -met een 4 kilometer lang zandstrand- is een prachtige, verlaten spot om naar toe te rijden. De weg er naar toe amsterdam language is wel een uitdaging. Onverhard met veel stenen en na een regenbui is het een grote modderpoel. Corong Corong beach amsterdam flag ten zuiden van El Nido is ook een heerlijke plek met leuke restaurantjes. Al toerend rij je door kleine dorpen met huisjes verstopt tussen de weelderige begroeiing. De mensen lachen vrolijk naar iedere passant en de kindjes zwaaien uitbundig.

Er is GEEN pinautomaat in El Nido. In principe kan je overal met creditcard betalen, maar op sommige plekken accepteren ze alleen cash. Contant geld kan je bestellen bij het tankstation aan het einde van amsterdams omaha het dorp. De dag erna tussen 13:00 en 16:00 kun je het ophalen. Vergeet als je geld gaat bestellen je paspoort en creditcard niet mee te nemen.